5.2.17

TALLERS DE CONSTRUCCIONS, CREATIVITAT I IMAGINACIÓEl taller de construccions consisteix en oferir  al nens i nenes propostes d’investigació i creació on el principal objectiu és construir fomentant la creativitat i l’estimulació mental. Els materials utilitzats en les propostes pot variar al llarg del curs, però principalment són materials de fusta, propostes comercials, o materials de reciclatge, que permeten als infants realitzar diferents activitats de construcció.

Aquests jocs de construcció permeten als infants desenvolupar d’una banda habilitats motrius on s’afavoreix la coordinació òculo-manual.

D'altra banda permeten afavorir l’adquisició de conceptes relacionats amb la visió espacial, el tamany, la mesura, i les formes geomètriques. Altres conceptes que ens permeten treballar les propostes dels jocs de construccions són la simetria, proporció, resistència, equilibri...d’aquesta manera i de forma intuïtiva els infants comencen a tenir algunes nocions i a experimentar algunes de les regles i  lleis de la física.
 

A més cal fer esment que els jocs de construccions, segons alguns estudis realitzats des de la vessant de la neurociència, afavoreixen l’aprenentatge del llenguatge.

Segons el neurocientífic David Bueno, “Per parlar també cal manipular: com el treball manual estimula el llenguatge”. (http://criatures.ara.cat/elcerbell/2014/05/08/)

El resultat de les construccions pot ser a la vegada l’expressió mitjançant  una escultura efímera, que ens mostra la creació des del plaer de construir una instal·lació amb els elements proposats, treballant així la part de creació artística dedicada al volum i les instal·lacions estètiques, pròpies d'un art més contemporani.


Finalment, les propostes dels jocs de construcció en aquest taller ofereixen un espai on els nens i nenes comparteixen el joc, i per tant afavoreix les relacions socials, el treball en equip, i la participació vers un objectiu en comú.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...