15.3.11

L'ARBRE DEL NOSTRE NOM

Amb motiu de l'any internacional dels boscos, he recordat que amb alumnes de P-4 vaig realitzar una activitat plàstica, relacionada amb el propi nom, amb la composició de les lletres,i amb la quantitat de les lletres del nostre nom. Aquesta activitat consistia en construir l'Arbre del nostre nom.

És una activitat que en primer lloc pot semblar plàstica, de manualitat, i sí , així ho és, però també és una manera de treballar el propi nom, i sobre tot la part més analítica, les lletres que el composen, també és una activitat que dóna peu a treballar la noció de quantitat, i amb una cosa tant propera als nens com és el nom propi, la quantitat de lletres que té el nostre nom i el dels companys. Treballem també una part emocional com és la representació del propi nom en un arbre, representatiu de la natura i la vida.

L'activitat es realitza amb els següents materials: fang de color blanc, filferros de colors, fulls de plàstic transparents, i retoladors permanets.
L'activitat consisteix en fer un suport de fang, que en aquest cas, representarà el troc de l'arbre. Seguidament s'agafen tants trocets de filferros de colors com la quantitat de lletres que té el propi nom. A aquests filferros se'ls dóna forma, lliurement, i es claven al fang encara tou. Aquests representen les branques de l'arbre.
Per últim les fulles les representem amb petites formes fetes amb fulls de plàstic transparent, on escriurem les lletres del nostre nom, una a cada fulla. Aquestes últimes les enganxem a la punta del filferro de colors. No cal que les lletres estiguin ordenades, així serà també un joc, on a simple vista podem endevinar a qui pertany l'arbre.
D'aquesta manera ens quedarà un arbre, que he anomenat:  "L'Arbre del Nostre Nom".
Espero que us agradi.

https://picasaweb.google.com/112191884069847625447/LARBREDELNOSTRENOM#l'arbre del nostre nom
(cliqueu sobre la foto per veure el procés de l'activitat)
2 comentaris:

  1. Moltes gràcies per compartir aquesta activitat plàstica tan original, l'he vist al blog IDEES MAGISTRALS, i la mev paral·lela i jo hem decidit de fer-la. La vam començar aquesta setmana i als nens/es els està encantant fer el seu arbre del nom. De nou, moltes gràcies...

    ResponElimina
  2. Gràcies pel vostre comentari, quan vaig fer aquesta activitat amb els meus alumnes, l'experiència també va ser molt positiva.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...