2.12.12

EXPERIMENTEM AMB TUBS

Ja fa dies que vaig començar a treballar a l'espai o ambient d'experimentació amb els nens i nenes de P-3. Una de les primeres activitats que estic duent a terme és l'experimentació amb tubs de diferents formes, material, colors, diferents diàmetres, diferents llargades... Un cop els hi presento el material, pregunto què els hi sembla què pot ser?, els convido a pensar què podriem fer amb aquell material? i passem a l'acció! Un cop experimenten, inventen, proven, pacten, s'organitzen, etc. es recull el material i se'ls pregunta què han fet, què han inventat, què han comprovat? Durant la sessió els nens i nenes proven de ficar els tubs un dintre dels altres, els tubs es converteixen en cavalls, en improvisats telèfons, en trompes d'elefant, comproven si es doplegen o no,miren i bufen a través dels tubs, és a dir, es converteixen en grans científics on mitjançant el joc, observen, comproven, verifiquen hipòtesis, i sobretot comparteixen coneixement. És una gran experiència que us convido a que proveu a les vostres aules. Us deixo algunes de les fotos de mostra.
>

6 comentaris:

  1. M'agrada molt l'activitat, gràcies per compartir-la. Per cert! tens un regalet, quan puguis passa pel meu bloc a recullir-lo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Fany pel teu comentari, i moltíssimes gràcies pel teu regalet! Ara mateix passo a recollir-lo!
      Una forta abraçada.

      Elimina
  2. Està molt bé aquesta activitat !!!!
    A mi m'agrada molt fer-la a P3 i als nanos els hi encanta !!!
    És molt important l'experimentació en aquestes edats !!!

    Petonets guapa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Magda pel teu comentari, tens tota la raó, els nens i nenes disfruten moltíssim amb activitats d'aquest tipus, i l'experiència és molt gratificant!
      Petonets!!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...